Waarom je dak laten ontmossen?

Door de combinatie van vocht en weinig zonlicht, hebben veel daken in België af te rekenen met mos- en algenvorming. Deze problemen treden sneller op in een bosrijke omgeving. Ook de noordkant van je dak – waar veel minder zonlicht komt – heeft vaker af te rekenen met mosvorming.


Mosvorming oogt niet mooi en zorgt op termijn voor scheurtjes en barsten in de dakpannen of leien. Mossen houden het vocht vast, waardoor je dak moeilijker droogt. Bovendien wordt je dakbedekking er poreus van.


Daardoor stijgt de kans op daklekken en schimmelvorming. Het ontmossen van een dak is dus niet alleen zaak van een fraai uitzicht, je verlengt ook de zorgeloze levensduur van je dak. Des te langer het uitstel, des te groter de kans op dakschade. Laat daarom tijdig je dak ontmossen. 

Hoe je dak laten ontmossen?

Het reinigen en ontmossen van daken is specialistenwerk. Om het beoogde resultaat te bereiken moet je de juiste techniek en producten gebruiken. Bovendien moet alles in veilige omstandigheden gebeuren.


Wij ontmossen alle soorten daken. Denk daarbij aan betonpannen, kleidakpannen, natuurleien, kunststofleien, golfplaten,…. Asbesthoudende leien of golfplaten met asbest mogen niet worden gereinigd met hoge druk.  


Wij werken met stomend water onder lage druk. Dit is het zogeheten ‘bio-ontmossen’. Met deze duurzame aanpak beschermen we de dakbedekking tijdens het reinigen.

Wat na het ontmossen?

Na het ontmossen brengen we een vochtwerende hydrofuge aan. Dit is mogelijk wanneer de dakpannen zich nog in een goede staat bevinden. 


Wanneer de toplaag van je dakpannen of leien poreus is, adviseren we een kleurcoating. Deze beschermt de bestaande dakbedekking en geeft je dak een fraaie, nieuwe uitstraling in de gewenste kleur.


Deze kleurcoating verhoogt de levensduur van je dak en geeft je woning een meerwaarde dankzij de mooie uitstraling. Je geniet van deze voordelen voor een prijs die veel lager ligt dan een volledige dakrenovatie.  

Bekijk enkele realisaties van dakontmossing