Vraag naar natuurleien groeit

Binnen elk van onze dakteams hebben we één of meerdere dakwerkers die gespecialiseerd zijn in het leggen van natuurleien. 


Onze dakwerkers met meer dan 40 jaar ervaring leren met plezier de stiel aan hun jonge gemotiveerde teamgenoten.


De vraag naar daken in natuurleien groeit, waardoor we ons hier steeds meer op toeleggen. 


Natuurleien vragen extra vakmanschap 

Het correct leggen van natuurleien vraagt bijkomende expertise. Slechts weinig dakwerkers investeren nog in het ontwikkelen van de nodige vaardigheden. Wij leggen er ons extra op toe.


In tegenstelling tot leien in kunststof kunnen natuurleien niet gesneden of geknipt worden. Natuurleien worden nog met de hand gekapt, waardoor we terecht spreken van ambachtelijk vakmanschap. Ook het invlechten van het lood en de leien vraagt bijkomende behendigheid. 


De investering meer dan waard

Natuurleien zijn de hogere prijs meer dan waard. De authentieke uitstraling is ongeëvenaard. Met natuurleien klopt het visuele plaatje perfect. Natuurleien winnen dan ook fors aan populariteit in het hogere segment van bouwprojecten.


Het plaatsen van natuurleien op een hellend dak duurt langer in vergelijking met kunststofleien. Daarnaast vereist een dak in natuurleien meer onderliggend lattenwerk. Uiteraard nemen we ook de opbouw van de onderliggende dakstructuur volledig voor onze rekening.


100% natuurproduct

Natuurleien zijn voor de volle 100% een natuurproduct. Elke natuurlei is uniek, gevormd in de groeve waar deze uit gewonnen wordt. 


De levensduur van natuurleien als dakbedekking overtreft probleemloos de 80 jaar. De kleur en waterdichte eigenschappen blijven de gehele levensduur gevrijwaard. 


Natuurleien zijn volledig onderhoudsvrij. Het materiaal is perfect vuurvast en vorstbestendig. Natuurleien bieden optimale bescherming in alle weersomstandigheden.

Natuurleien van CUPA

Wij werken uitsluitend met natuurleien van topkwaliteit. Hiervoor selecteerden we de natuurleien van producent CUPA. Verschillende afmetingen zijn mogelijk. Wij geven je graag advies op maat van jouw bouwproject.