Kunstleien blijven populair

Kunstleien zijn en blijven een vaste waarde binnen het gamma van de verschillende soorten dakbedekkingen. Kunstleien worden al vele jaren volledig asbestvrij gemaakt, waardoor je deze probleemloos kan laten plaatsen.


Dankzij het lichte gewicht zijn kunstleien een uitstekend materiaal om te gebruiken bij dakrenovaties. De onderliggende oude dakstructuur wordt niet extra belast en kan door het gebruik van dakleien meestal zonder bijkomende versteviging behouden blijven.

Cedral Select Plaatser

Wij zijn door Cedral – al vele decennia de marktleider op vlak van dakleien – erkend als Select Plaatser. Hierdoor heb je als opdrachtgever de garantie dat onze dakwerkers over de vereiste vakbekwaamheid beschikken. 


De dakleien van Cedral (Eternit) staan gekend voor hun uitmuntende kwaliteit en uiterst lange levensduur.


De uitstekende voorwaarden waarop wij kunnen rekenen dankzij onze nauwe samenwerking met Cedral, komen steeds ten gunste van onze klanten.

Vakkundige plaatsing van kunstleien

Onze dakwerkers beschikken over de vereiste ervaring om kunstleien vakkundig te plaatsen. In vergelijking met het leggen van traditionele dakpannen, vereisen kunstleien extra expertise van onze dakwerkers.


Onderliggende dakstructuur

Naast het feilloos plaatsen van de leien zorgen wij ook voor de onderliggende dakstructuur, waarbij we het latwerk perfect afstemmen op de afmetingen van de leien. Bij dakleien is een rechte dakopbouw extra belangrijk. Eventuele inzakkingen in de dakstructuur worden met leien meteen zichtbaar. 

Bevestiging

Voor een strakke afwerking van de dakranden knippen en snijden we de leien op maat. De leien worden op het latwerk bevestigd met leihaken of genageld. We gebruiken uitsluitend leihaken in inox, zodat corrosie geen kans krijgt. Als we nagelen opteren we voor nagels in koper of roestvrije nagels. Beide varianten garanderen een lange levensduur. 

Verschillende legverbanden

De keuze van bevestigingsmethode hangt ook af van het gekozen legverband. Zo plaatsen wij leien in dubbele maasdekking of halfsteenverband. Ook andere legverbanden behoren tot de mogelijkheden, volledig volgens de visuele wensen van de opdrachtgever.